lördag 10 oktober 2009

Fast food and travellin

I dag vaknade vi uppe i vårt nya hem på Lakeplacid road i Whistler. Det var en fin dag och vi var vrålhungriga. Hur vi löste det tänkte ja skriva om men först lite om resan hit.

Den 9:e oktober var en väldigt lång dag för vi fick 9 timmar extra att dryga ut dagen med. Vi började resan med en öl och en pizza på Arland, det var mycket gott. Checkade sedan in på flyget som tog oss till Island där vi skulle mellanlanda. På planet hade vi touchscreens så man kunde välja vad man ville se på. Det fanns tv-serier och några filmer. Där hittade jag en filmen som heter Heima som handlade om Sigur Rós. År 2006 gjorde bandet en gratis turné där dom spelade på oannonserade platser runt om på Island och allt filmades för att göra denna film. Grymt snygg och mysig film, lite seg ibland men den väcker mycket inspiration. Jag ville filma, lära mig spela instrument, styra events och utforska nya landskap med en gång.


Drygt 3 timmar senare landade vi i Reykjavik för ett kort stopp då vi tog en frukt och en isländsk öl på flygplatsen. Synd var det dock att vi fick så lite tid där för efter filmen blev jag väldigt sugen på att få se mer av det underliga landet.

Vidare ca 7 timmar i ett nytt plan mot Seattle. På flygplatsen blev vi sedan förhörda om allt möjligt bland annat "what in the devils name are you going to do in Canada to april?" men de gick fint. Lite äcklig amerikansk kycklingsalad fick vi i oss där. Buss över gränsen och fram till Vancouver där en mycket vänlig man vid namn Phil vid ca 00.30 lokal tid mötte oss med sin Volvo som han skjutsade oss med upp till Whistler och vid 2 tiden kraschar vi sängarna i vårat nya hem.

Grönland - Alaska - Rocky Mountains



Så till idag och vår våning i det här huset. Våningen består av ett väldigt stort vardagsrum, en "kökskorridor", ett litet rum, en hall och toalett med badkar. Allt ser lite halvrisigt ut, inte städat speciellt väl och ganska tomt, vardagsrummet är som en festlokal.

Vi går iallafall upp vid 10 tiden och går upp till Creekside som liftstationen heter som ligger närmast vårat boende (ca 10 minuters gångväg). Där tar vi en pizza och tar sedan bussen in till Whistler village. Whistler är mysigt speciellt naturen och nu när alla lövträd får så vackra färger var det mycket skönt att se för ögat. I byn letade vi på The Olympic Store där Kristian jobbade idag det var roligt att få träffa han å vi fick lite bra tips vad vi borde göra, bankkonto, sim-kort etc. Det är thanksgiving helg så det var mycket folk på gatorna men det är svårt att förstå hur det kommer vara när OS drar igång. Kommer vara sjukt!








Nu på kvällen har vi träffat våran room mate Justin från USA som verkade vara en schysst kille och han kommer tillbaka imorgon. Sedan kom Kristian för att kolla in vårt place och umgås lite. Nu får det vara nog! tack och bock.

Inga kommentarer: